Cava Clos Amador Brut Reserva Delicat

Kleur

Licht geel

Geur

Citrusfruit, groene appel, hint van gerijpte perzik

Smaak

Elegante mousse, fruitig en fris

Serveertemperatuur

6-8°c

Serveren bij

Aperitief, pata negra, fruit de mer, syshi

Jaar

Nvt

Land

Spanje

Regio

Penedès

Druif

35% Xarello, 35% Macabeo, 30% Parellada

Productbeschrijving;

Een aangenaam droge cava met elegante belletjes. Fruitig en fris met een licht gele kleur. Aroma's van citrusfruit en groene appel en een hint van gerijpt wit (perzik) fruit. Mooie finale. In deze bruisende cava is ook wat ontwikkeling te herkennen.

Deze Cava is een ideale appetizer, maar ook een heerlijke begeleider van tapas (pata negra), fruits de mer en sushi.


Deze mousserende wijn wordt geproduceerd volgens de méthode traditionnelle. De druivensoorten worden apart geplukt en vervolgens ontsteelt en ondergaan een pneumatische kneuzing op 0.2 bar. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 16 /18 graden. Het sap wordt gefilterd en ondergaat een tweede traditionele fermentatie op fles, met een minimale rijping van 15 maanden sur lattes.

De wijngaarden zijn gelegen in Baix Penedès en Central Penedès op een gemiddelde hoogte van 250 meter boven zeeniveau. Penedès ligt grotendeels in het zuidelijke deel van het district Barcelona. De bodem is diep en heeft een gemiddelde capaciteit voor het vasthouden van water. De druiven worden handmatig geoogst met een opbrengst van 12.000 kilo per hectare.


Serveer de wijn op een temperatuur van ongeveer 5 graden. De Cava is niet geschikt om op te leggen en kan het beste gedronken worden binnen 12 maanden na aankoop.

9,95 €