Kleur
Licht geel
Geur
Citrusfruit, groene appel,
hint van gerijpte perzik
Smaak
Elegante mousse, fruitig en fris
Serveertemperatuur
6-8°c
Serveren bij
Aperitief, pata
negra, fruit de mer, syshi
Jaar
Nvt
Land
Spanje
Regio
Penedès
Druif
35% Xarello, 35% Macabeo, 30% Parellada
Productbeschrijving;
Een
aangenaam droge cava met elegante belletjes. Fruitig en fris met een licht gele
kleur. Aroma's van citrusfruit en groene appel en een hint van gerijpt wit
(perzik) fruit. Mooie finale. In deze bruisende cava is ook wat ontwikkeling te
herkennen.
Deze Cava is een ideale appetizer, maar ook een
heerlijke begeleider van tapas (pata negra), fruits de mer en sushi.
Deze mousserende wijn wordt geproduceerd volgens de méthode traditionnelle. De
druivensoorten worden apart geplukt en vervolgens ontsteelt en ondergaan een
pneumatische kneuzing op 0.2 bar. De fermentatie vindt plaats in
roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 16 /18 graden. Het
sap wordt gefilterd en ondergaat een tweede traditionele fermentatie op fles,
met een minimale rijping van 15 maanden sur lattes.
De wijngaarden zijn gelegen in Baix Penedès en
Central Penedès op een gemiddelde hoogte van 250 meter boven zeeniveau. Penedès
ligt grotendeels in het zuidelijke deel van het district Barcelona. De bodem is
diep en heeft een gemiddelde capaciteit voor het vasthouden van water. De
druiven worden handmatig geoogst met een opbrengst van 12.000 kilo per hectare.
Serveer de wijn op een temperatuur van ongeveer 5 graden. De Cava is niet
geschikt om op te leggen en kan het beste gedronken worden binnen 12 maanden na
aankoop.