Cooler Than Stellenbosch, Oldenburg Red Blend, 2019

Kleur

Rood

Geur

Rood fruit, bramen, vanille cacao

Smaak

Zwoel, rond, vol

Serveertemperatuur

18°c

Serveren bij

Rood vlees, gegrilde vleesgerechten

Jaar

2019

Land

Zuid-Afrika

Regio

Banhoek, Stellenbosch

Druif

Syrah, Cabernet Sauvignon

Productbeschrijving;


Deze rode wijn is een blend van Syrah en Cabernet Sauvignon. In deze wijn veel fruit als bramen, vanille en cacao-tonen. De wijn is bijna zwoel, rond, vol en heeft prettige nerveuze zuren in de finish.

De Banghoek Valley is een speciale plek binnen Stellenbosch. Het is een prachtige vallei waar de hoogte, de bergen en de lagere temperatuur een behoorlijke invloed hebben op het karakter van de wijn. Doordat de temperatuur wat lager is hebben de druiven een langer groeiseizoen en dat zorgt voor een gunstigere rijping en aroma ontwikkeling. Na een handmatige oogst en strenge selectie van de druiven volgt de fermentatie op roestvrijstalen tanks.

De malolactische vergisting vindt deels plaats op eikenhout als op rvs vaten. De rijping van de wijn gedurende 8 maanden vindt plaats op 300 & 500 Liter gebruikte eikenhouten vaten. Dit om de invloed van het hout een ondersteunend karakter te laten zijn.

De eerste geuren zijn zeer fruitig met aroma's van moeraardbei en frambozen. Daarna volgt het kruidige van de Syrah met tonen van cacao & vanille. De smaak is lekker rond en vol fruitig, aromatisch, mooie frisse zuren en een lange beetje zwoele afdronk.

11,95 €

Categorieën