Kleur
Rood
Geur
Rood fruit, bramen, vanille
cacao
Smaak
Zwoel, rond, vol
Serveertemperatuur
18°c
Serveren bij
Rood vlees, gegrilde vleesgerechten
Jaar
2019
Land
Zuid-Afrika
Regio
Banhoek, Stellenbosch
Druif
Syrah, Cabernet Sauvignon
Productbeschrijving;
Deze rode wijn is een blend van Syrah en Cabernet
Sauvignon. In deze wijn veel fruit als bramen, vanille en cacao-tonen. De wijn
is bijna zwoel, rond, vol en heeft prettige nerveuze zuren in de finish.
De Banghoek Valley is een
speciale plek binnen Stellenbosch. Het is een prachtige vallei waar de hoogte,
de bergen en de lagere temperatuur een behoorlijke invloed hebben op het
karakter van de wijn. Doordat de temperatuur wat lager is hebben de druiven een
langer groeiseizoen en dat zorgt voor een gunstigere rijping en aroma
ontwikkeling. Na een handmatige oogst en strenge selectie van de druiven volgt
de fermentatie op roestvrijstalen tanks.
De malolactische vergisting vindt
deels plaats op eikenhout als op rvs vaten. De rijping van de wijn gedurende 8
maanden vindt plaats op 300 & 500 Liter gebruikte eikenhouten vaten. Dit om
de invloed van het hout een ondersteunend karakter te laten zijn.
De eerste geuren zijn zeer fruitig met aroma's van
moeraardbei en frambozen. Daarna volgt het kruidige van de Syrah met tonen van
cacao & vanille. De smaak is lekker rond en vol fruitig, aromatisch, mooie
frisse zuren en een lange beetje zwoele afdronk.