Kleur
Rood
Geur
Aroma's
van rode bessen en zwart fruit
Smaak
Stevige
en krachtige wijn, eik, rood fruit, zachte en zoete tannines in de afdronk
Serveertemperatuur
10-16°C
Serveren bij
Rundvlees,
Pasta, Kalfsvlees, Gevogelte
Jaar
2019
Land
Italië
Regio
Veneto
Druif
100%
Sangiovese
Productbeschrijving:
In
1878 legde Terenzio Biscardo als wijnhandelaar de basis van zijn wijnhandel.
Pas in de jaren '30 kocht zoon Luigi zelf enkele wijngaarden en ging hij met
zijn eigen druiven aan de slag. Het wijnhuis werd volwassen en verwierf
internationaal steeds meer bekendheid. Na de tweede wereldoorlog lag de wereld
voor het grijpen en werden de fantastische wijnen van Biscardo in alle hoeken
van de wereld erg gegeerd. Ook bij ons horen de Biscardo Wijnen tot één van de populairste
in hun soort.
Wat is uniek aan de appassimento? De druiven blijven
zo lang mogelijk rijpen aan de wijnstokken. Op het laatste moment van de
oogsttijd worden de druiven geplukt. Het resultaat; een hoger suikergehalte. De
druiven worden met de hand geplukt, om alleen de beste kwaliteit druiven te
oogsten.
Appassimento is een methode om wijn te maken waarbij de wijnmaker de druiven
gaat drogen. Dit gebeurt in een 'fruttaio',
droogkamer met optimale ventilatie, waar de druiven op matten van bamboe
of stro of in houten bakjes even een siësta mogen houden. Bedoeling is dat deze
een hoop van hun vocht verliezen en we zo van die verschrompelde druifjes
krijgen. Gevolg: een enorme concentratie aan suikers en aroma's.