Enigma Passimiento Sangiovese, Biscardo

Kleur

Rood

Geur

Aroma's van rode bessen en zwart fruit

Smaak

Stevige en krachtige wijn, eik, rood fruit, zachte en zoete tannines in de afdronk

Serveertemperatuur

10-16°C

Serveren bij

Rundvlees, Pasta, Kalfsvlees, Gevogelte

Jaar

2019

Land

Italië

Regio

Veneto

Druif

100% Sangiovese

Productbeschrijving:

In 1878 legde Terenzio Biscardo als wijnhandelaar de basis van zijn wijnhandel. Pas in de jaren '30 kocht zoon Luigi zelf enkele wijngaarden en ging hij met zijn eigen druiven aan de slag. Het wijnhuis werd volwassen en verwierf internationaal steeds meer bekendheid. Na de tweede wereldoorlog lag de wereld voor het grijpen en werden de fantastische wijnen van Biscardo in alle hoeken van de wereld erg gegeerd. Ook bij ons horen de Biscardo Wijnen tot één van de populairste in hun soort.

Wat is uniek aan de appassimento? De druiven blijven zo lang mogelijk rijpen aan de wijnstokken. Op het laatste moment van de oogsttijd worden de druiven geplukt. Het resultaat; een hoger suikergehalte. De druiven worden met de hand geplukt, om alleen de beste kwaliteit druiven te oogsten.
Appassimento is een methode om wijn te maken waarbij de wijnmaker de druiven gaat drogen. Dit gebeurt in een 'fruttaio', droogkamer met optimale ventilatie, waar de druiven op matten van bamboe of stro of in houten bakjes even een siësta mogen houden. Bedoeling is dat deze een hoop van hun vocht verliezen en we zo van die verschrompelde druifjes krijgen. Gevolg: een enorme concentratie aan suikers en aroma's.

18,95 €

Categorieën