La Posta, Fazzio 'Single Vineyard' 2019 Malbec Luca Wines

Niet in voorraad

Kleur

Rood

Geur

Rood en zwarte bessen, rijpe pruimen, florale toetsen

Smaak

Toetsen van vanille, chocolade en kruiden

Serveertemperatuur

18°c

Serveren bij

Rood vlees, prosciutto, harde kazen, gerookte kip, geroosterd zwijn

Jaar

2019

Land

Argentinië

Regio

Mendoza

Druif

100% Malbec

Productbeschrijving;

La Posta Fazzio Malbec

Dankzij de hoge ligging van de wijngaard is deze heerlijke intense Malbec ontstaan. Hij kenmerkt zich door zijn fruittonen en zijn krachtig karakter. De serie La Posta wijnen is dankzij Laura Catena ontstaan. Zij heeft een podium geboden voor kleinere wijnboeren. De wijnen worden vernoemd naar de druiventelers. Familie Fazzio is een relatieve nieuwkomer in Mendoza, maar trokken wel direct aandacht met hun wijnen afkomstig uit hooggelegen wijngaarden.

12 maanden houtlagering voor Fazzio Malbec

In 1917 emigreerde de grootvader van Domingo naar Argentinië. Zijn zoon kocht hier 15 hectare voor wijnbouw. Vervolgens kocht Domingo in 2005 een wijngaard van 100 hectare. En zo blijft het wijndomein van deze familie groeien. De ligging van de wijngaard is ideaal, op een hoogte van 1100 meter, aan de Tuna rivier, waaruit het irrigatiewater komt. Door de hoge ligging van de wijngaard is er een heerlijke intense Malbec ontstaan. Na de oogst van de druiven volgt een strenge selectie. Deze selectie is noodzakelijk om alleen de allerbeste druiven te selecteren voor het maken van deze Malbec. Alleen zo kan de hoge kwaliteit volgens de wijnmaker gewaarborgd worden. Hij rijpt vervolgens een jaar op eiken vaten, waarvan vijftien procent nieuw, en de rest gebruikt. Dat rondt deze wijn prachtig af, en levert een heerlijke, gulle en complexe rode wijn op.

Een volle en krachtige La Posta Fazzio Malbec

De kleur van deze Malbec is super, prachtig paars! La Posta Fazzio heeft een levendige neus van rode en zwarte kersen, rijpe pruimen gecombineerd met florale accenten van viooltjes en bloemblaadjes. De smaak is een plaatje! Tonen van vanille, hout, chocolade, zwart fruit, kruiden en nog heel veel meer. Terwijl de wijngaard slecht tien jaar oud is daar niks van terug te proeven want wat is deze La Posta vol en krachtig! De La Posta Malbec Fazzio is lekker bij merguez-worstjes, ribeye van de grill, lamsrollade met rozemarijn en belegen kazen.

Verkoopprijs: € 12,95

12,95 €

Categorieën