La Posta, Pizzella 'Single Vineyard' 2019 Malbec Luca Wines

Niet in voorraad

Kleur

Rood

Geur

Rood en zwarte bessen, rijpe pruimen, florale toetsen

Smaak

Toetsen van vanille, chocolade en kruiden

Serveertemperatuur

18°c

Serveren bij

Rood vlees, prosciutto, harde kazen, gerookte kip, geroosterd zwijn

Jaar

2019

Land

Argentinië

Regio

Mendoza

Druif

100% Malbec

Productbeschrijving;

La Posta Pizzella Malbec

Deze Malbec is afkomstig van een klein tien hectare groot wijnveld op 1100 meter hoogte. Deze hoogte geeft hem in de avond veel koelte en dat is zeer bevorderlijk voor deze wijn! Hierdoor krijgt hij meer diepgang en stevigheid. Deze familie is relatief nieuw in Mendoza, maar trokken wel direct aandacht door hun bijzondere wijnen.

Kleinschalige wijnbouw van Pizzella

La Posta is een merk van wijnen met één wijngaard, opgericht in 2002 door kleine familietelers uit Mendoza, Argentinië. Elke fles is samengesteld uit vijf vlaggenschipwijnen en is vernoemd naar de familie die ze heeft gemaakt. Laura Catena, dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena, zette deze wijn op. Haar drijfveer was om kleinere wijnboeren van Mendoza een eigen podium te geven, in plaats van een naamloos plekje in de lokale coöperatie. De serie heeft de naam La Posta gekregen, naar de typisch lokale kroeg die je in die regio overal vindt aan de kant van de weg.De wijngaard is vrij kleinschalig, met een oppervlak van 'slechts' tien hectare. Dat betekent wel dat hij met zeer veel warmte en aandacht kan worden verzorgd. En dat kunnen we wel overlaten aan de familie Pizzella. Ze hebben grote passie voor het telen van druiven. Geen wonder dat dit mooie Malbecs oplevert. Het fruit staat hier voorop, door de prachtige aromatische druiven die worden geoogst, en door voorzichtig houtgebruik. Niet meer dan 15 procent van de vaten wordt jaarlijks vernieuwd, wat een subtiel houtaroma oplevert. Een bijzondere, prachtig getypeerde Malbec.

Twaalf maanden houtlagering voor de Pizzella Malbec

Deze wijn wordt minimaal twaalf maanden gelagerd op houten vaten waarvan 15 procent nieuw vat is. Hierdoor heeft deze Pizzella Malbec in de geur zwarte kersen, donker fruit, donkere chocolade en kruiden. De smaak is ontzettend vol, donkere bessen en pruimen maar ook vanille, ceder hout en zelfs een hint van viooltjes! La Posta Pizzella is een complexe wijn met een mooie volle zachte afdronk.

12,95 €

Categorieën