Pyros Vineyard Limestone Hill Malbec

BESTE MALBEC TER WERELD

Technische fiche van Pyros Wineries

Kleur

Donkerrood

Geur

Rood en zwart fruit, veel kruiden en tonen van chocolade.

Smaak

In de smaak springt het aroma van kersen eruit en wordt vergezeld door een hint van espresso op de achtergrond. De wijn heeft een volle body met een levendige zuurgraad dat resulteert in een afdronk die maar blijft duren.

Serveertemperatuur

16°C

Serveren bij

Gegrild vlees. Kalfsvlees, wild gevogelte en lamsvlees. Ook lekker bij semi-harde kazen.

Jaar

2016

Land

Argentinië

Regio

San Juan

Druif

Malbec

Productbeschrijving;

Mooie donkerrode kleur. Deze wijn heeft een geweldige aromatische intensiteit die rood en zwart fruit, wilde kruiden en bloemige noten combineert. In de mond is de wijn intens met zeer fijne tannines, verfrissende zuurgraad en minerale tonen. Een fascinerend lange afdronk.

Drinkadvies

Argentinie is het land van het vlees en daar past deze wijn dan ook uitstekend bij. Naast gegrild vlees van de barbecue is ossenhaas van de teppanyaki bakplaat ook een aanrader.

Wijnhuis Omschrijving

Het wijnhuis ligt in de Pedernal Valley, net iets boven Mendoza in Argentinië. Het unieke klimaat zorgt voor een uniek glas wijn, de wijngaarden van Pyros liggen namelijk op een hoogte van 1400 meter boven zee niveau. In een bijzondere vallei waar vroeger een rivier stroomde. Een bijzonder vruchtbare grond. Er is hier een constante bries. In de Pedernal Valley zijn de nachten zeer koel en de middag uren heel warm door de ligging ten opzichte van de zon.

Vinificatie

Rijping gedurende 12 maanden in eikenhouten vaten, 50% Amerikaans en 50% Frans eiken.

Herkomst

De wijn komt van geselecteerde druiven van het "Limestone Hill" perceel dat is aangeplant op de helling van de Pedernal Hill, waar de grond alleen bestaat uit kalksteenrotsen en fijne materialen (slib en klei). Dit geeft de wijn een uniek karakter, textuur in de mond en complexiteit, waardoor deze Malbec anders is dan alle andere klassieke Malbecs uit Argentinië en een Bourgondische stijl heeft.

85,00 €