Santa Tresa Spumante “il Grillo” Organic

Niet in voorraad

Kleur

Licht strogeel

Geur

Citrus, gebrande noten

Smaak

Lentebloemen, nectarine, witte perzik

Serveertemperatuur

10-12°

Serveren bij

Aperitief, toast met gerookte zalm, Sint-Jakobsschelp

Jaar

nvt

Land

Italië

Regio

Sicilië

Druif

100% Grillo

Productbeschrijving:

Een droge en zeer aangename spumante. Een fruitig toetsje zorgt ervoor dat deze spumante zonder probleem kan gedronken worden op elk moment van de dag.

Grillo is geen evidente druif. Het vraagt echt vakmanschap om er een frisse wijn van te maken. Bij Santa Tresa hebben ze dat perfect onder de knie. Deze druif heeft, als hij goed gemaakt is, kenmerken van een chardonnay. Laat dat de wijnmakers er een super bubbel van maken en je hebt een 100% biologische bubbel die de meest getrainde wijnproever op een dwaalspoor kan zetten. Feudo di Santa Tresa is een familiebedrijf van de Girelli-familie. Het wijnhuis bestaat al sinds 1697 en is circa 50 hectare groot. Deze wijn is een bewijs van de toewijding en vaardigheden van de Girelli-familie.

Ze werken al jarenlang biologisch, maar hebben pas sinds 2009 de officiële certificering. De wijngaarden liggen bij de stad Vittoria, in het zuiden van Sicilië.

De druiven groeien op de vruchtbare vulkanische grond van de Etna. De grond 'terra rossa' is daardoor rood van kleur en geeft de wijn een lekker minerale karakter.

14,95 €

Categorieën