Kleur
Robijnrood
Geur
Wilde kersen, bosbessen,
zoete kruiden
Smaak
Rijk en vol, zoete en ronde tannines
Serveertemperatuur
10-14°C
Serveren bij
Rood vlees,wild, te combineren met veel verschillende etenswaren,
Aperitief
Jaar
2020
Land
Italië
Regio
Valpolicella, Verona
Druif
Corvina 60% Rondinella 20% Corvinone 10% Negrara 10%
Productbeschrijving;
Villa Borghetti is gelegen tussen de heuvels in het hart
van Valpolicella Classico in Veneto. Het landgoed is eigendom van de familie
Pasqua, gerenommeerde wijnmakers die bekend staan om hun wijnen van hoge
kwaliteit. Deze Valpolicella Ripasso is een elegante complexe wijn geproduceerd
met behulp van de ripasso-techniek. Hierbij krijgt de Valpolicella wijn een
tweede gisting d.m.v. toevoeging van de uitgeperste druiven die eerder gebruikt
zijn voor het maken van de wereldberoemde Amarone wijn, ook afkomstig uit het
Valpolicella gebied. De wijn krijgt op deze manier nog meer smaak en body.
Intense aroma's van wilde kersen, rode curry(spicy) en geroosterd brood. De
wijn is zeer rijk en vol van smaak met zoete ronde tannines voor een fluweel
volle afdronk. Gaat goed samen met allerlei hartige gerechten, gestoofd
rundvlees, geroosterd rund en lamsvlees en kruidige kazen.